Urgèlia.

El patrimoni de l'Alt Urgell

Basses

Sembla mentida com podem passar devant d’un lloc tant de temps i no fixar-nos en el que hi ha, també es sorprenent com el destí et pot portar a un lloc concret en un moment determinat.Avui he sortit sense un rumb definit, mentre conduia em deixava portar per la carretera i el cotxe, he triat anar en direcció a Castellbò i Sant Joan de l’Erm doncs feia dies que no hi pujava, esperava trobar un prat verd ple de flors i fer una sessió de macro. Mentre pujava per la carretera  m’ha cridat l’atenció una edificació mig amagada entre els arbres com una casa o un recinte, he parat en un replà i quan m’he disposat a posar-me a caminar un jeep amb matricula d’andorra ha parat de forma contundent i expressa prop meu, per sorpresa meva era en Jordi Casamajor , casualitats de la vida! com no, venía de descubrir una de les ja congudes construccions megalítiques que poblen l’alt urgell, quina il·lusió i quina casualitat, o no?…..

Poc desprès m’he endinsat en el bosc per veure més d’aprop la construcció, que curiosament era una bassa per recollir l’aigua d’un rierol que baixava a tocar, el bosc era curiòs i tancat, i cridava a seguir endinsant-s’hi, i així ho he fet, he ana reseguint el rierol i amb sorpresa es tancava amb una mena de petit engorjat.
Més amunt he trobat una altra bassa amb una mica d’aigua, el riu anava fent petits salts envoltat de pedres cobertes de molsa i arbres caiguts, un bosc màgic i tranquil en una tarda inesperada i improvisada.

Tot i que no semblen molt antigues segur que ja tenen dies, així que he optat per publicar-ho i que veieu com tot i ser un rierol petit s’en aprofitava l’aigua que hi baixava.

Tot i que no deuen tractar-se de construcciones gaire antigues no deixa de sorprendre el fet que fa no molts anys enrere tot el que fos aprofitament dels recursos era factible i viable, uns metres mès amunt hi ha un mas que molt probablement aprofitava l’aigua d’aquestes basses, fisn i tot no descartem el fet que es podia utilitzar per moure un molí.
Depsrés d’estar una estona sentint els ocells i el sò de l’aigua he tornat amb alguna foto decent…..

 

Davidmsfoto ©

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: