Urgèlia.

El patrimoni de l'Alt Urgell

Vies de comunicació II

Les vies de comunicació èren importants per al moviment comercial i la prosperitat econòmica de moltes regions i pobles, i sobretot per les invasions i les conquestes, fins i tot en molts casos s’establien llocs d’habitament tenin en compte la proximitat de importants vies.

Actualment moltes d’elles han desaparegut amb l’arribada de carreteres o pistes forestals, o perdut al quedar desplaçades en construir nous camins, però hem de tenir clar que son uns testimonis que ens mostren la realitat de la regió. Avui hem recorrgut part d’un antic camí, un ramal de la via que recorría la Vall de Lavansa, que provenia de Gósol i que menava cap a la Seu d’Urgell pel coll d’Arnat, concretament hem seguit la via que sortint la Seu d’Urgell podia portar-nos cap a Banyeres, Sant Julià i “Etérrito“, Adraén i Tuixén segons trenquéssim per una o altre desviació.

Avui hem pogut veure in situ les restes d’aquesta via, en molts trams encara empedrada, en algún punt salvant desnivells amb contramurs i revolts tancats, i aprofitant la morfologia del terreny, auténtiques obres d’enginyeria tenint en conte que mil anys després encara es mantenen en part.

Es emocionant poder recòrrer part d’aquests antics camins que deu segles abans èren recorreguts amb mules i ases per comerciants i peregrins, i poder trepitjar i tocar aquelles pedres que es van col·locar a mà i que mai pensaríen que mil anys després encara seguirien fent servei.

Davidmsfoto ©

Davidmsfoto ©

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: