Urgèlia.

El patrimoni de l'Alt Urgell

Casa Aristot

Hi ha moltes edificacions a les que no donem importància i de les que no en tenim gaire documentació, es fa difícil situar-les en un període cronològic però altres elements ens poden ajudar a tenir una idea de la seva importància i història.

És el cas de  Casa Aristot, no hem trobat cap document en el que s’en parli ni tan sols de passada, per la proximitat de dues viles importants pensem que és un lloc amb força història i més si tenim en compte que molt a prop hi passa el camí que comunica aquestes dues viles, el qual encara conserva part dels seus marges. A tocar de Casa Aristot es conserva el topònim Sant Pere, cosa que ens fa pensar en la proximitat d’una capella o ermita dedicada a Sant Pere.

El lloc de Casa Aristot està format per dues construccions separades per un carrer, una d’elles sembla ser el mas principal i l’altre potser estava destinada als massovers, per les dimensions hi devien viure dues o tres famílies en la casa més gran, tot i el deteriorament i la vegetació l’estat de conservació encara és força acceptable.

En l’estudi cartogràfic realitzat hem observat que en els anys 60 encara hi vivia gent i treballàven el camp.

Hem trobat més avall unes altres restes d’edificació qanomenades Aristot d’avall, es interessant doncs tornar-hi per continuar la recerca i trobar una mica més d’informació sobre el lloc.

Davidmsfoto © 

Davidmsfoto ©

 

 

Davidmsfoto ©

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: