Cortal del Castilló

Sempre que hom busca restes històriques es fixa en la toponimia del territori, avui i després de passar una bona temporada passant per devant a diàri he baixat fins al que és coneix com a Cortal del Castilló. Ara cortal, deshabitat i en mal estat però abans qui ho sap, i de fet abans de conèixer el seu nom sobtava la ubicació estratègica, la seva situació domina l’entrada a la vall, i aprofita un esperó rocós per guardar les esquenes, pel qual es va extenen la construcció.

Tot i que si parlèssim de castells jo prefereixo inclinar-me cap a situacions molt més dominants i amb més amplitud de visió, en aquest cas potser no es tracta d’un castell propiament dit, però podia haver estat una casa forta o un punt de defensa, aquesta teoria podria semblar inverosímil de no ser perqué molt a prop hi un turó anomenat tambe del castilló i en el que tot i no quedar cap resta semblaria que hi havia hagut un castell.

La teoria és aquesta i com tota teoria hauríme de documentar-nos be i demostrar la seva veracitat però aixó serà un altre dia, de moment ens quedem amb la il·lusió.

Davidmsfoto ©

Davidmsfoto ©

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s