Trinxeres i Pirineus

Algún cop ja hem parlat dels efectes de la guerra civil al Pirineu, presoners a peu i descalços fins als punts de construcció de les trinxeres ja fos estiu o hivern, sense menjar i en condicions infrahumanes, maltractaments, abusos i assassinats indiscriminats.

Tot això per construïr trinxeres en els punts més elevats del Pirineu per controlar tots els accessos fronterers ja fos muntanya o carretera. Ja sabem que no és la tónica habitual, ens agraden més les restes i la història medieval, però no podem oblidar els episodis més foscos de la nostra història, els més cruents i els més descabellats i sense sentit.

L’altre dia vam poder sortir a fer un tomb pel Parc Natural de l’Alt Pirineu per cercar rutes pels safaris que oferim i vam topar amb unes de tantes trinxeres que encara queden escampades de la guerra civil, fins i tot encara amb restes del filat espinós que envoltàven els turons on s’hi trobàven les trinxeres. Qualsevol mesura de protecció era poca i més quan la mà d’obra era gratuïta.

Aquest cop la ubicació de les trinxeres és troba dins dels límits del Parc Natural de l’Alt Pirineu i esperem poder gaudir d’aquestes restes i poder mostrar aquesta part de la història.

 

Trinxeres Esquema original

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s