Pilar de les Forques

Recentment tornant d’una visita pels entorns del Pont de Bar, vaig veure enmig d’un bosquet una mena de pilar o columna rodona d’uns 3 metres d’alt per 1,5 m de diàmetre, la única cosa que vaig poder fer va ser com sempre fotografiar-la i amb calma a casa fer una cerca d’informació.

Sense saber de que es tractava vaig mirar la topografia del lloc i molt proper a la seva situació apareix el topònim “El Pilar de les Forques”, aquest topònim queda fora de la ubicació però on apareix no hi ha cap resta de construcció ni res que s’hi assembli a un pilar, així que dedueixo que es el pilar que vaig trobar allà mateix.

Preguntant als savis sobre el Pilar en qüestió, no anava errat amb el nom de l’estructura i tot i que queda fer una cerca més exhaustiva, l’Albert Villaró em comenta que havia sentit dir que era un pilar d’una gran forca, per descomptat sembla que no pot ser ja que per proporció no seria gaire probable que es mantingués dret.

El fet però es que si que s’hi associa a una forca com el topònim indica que les forques o els topònims sobre forca o forques tenen alguna relació amb la “bruixeria” o les “bruixes”.

Probablement es tracti d’un element simbòlic o un punt on calia marcar alguna cosa en concret, o algun fet destacable ja que també passa molt a prop l’antic camí que arrencava al pont d’Arsèguel i pujava a Castellnou.

Si més no les restes no deixen de sorprendre i la història que hi amaguen es curiosa sinó màgica i misteriosa, o potser no, però que cadascú ho interpreti com cregui…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s